torsdag 13. mars 2014

NDLA - en digital læringsressurs

Fylkeskommunene har ansvar for at elevene i videregående skole har gratis læremidler. Elevene får låne lærebøker og har tilgang til NDLA, Nasjonal Digital LæringsArena.

Jeg underviser elever som utdanner seg til helsefagarbeidere. I fagene er NDLA en veldig nyttig læringsressurs, som er tilpasset lærebøkene de får låne.

Det er læreplanmålene i programfagene som styrer opplæringen, og i NDLA kan man navigere etter målene og finne mer fagstoff.

Her vises ressurskartet til Helsearbeiderfaget:

 
Elevene kan lese fagstoff og samtidig lytte til tekst, noe som kan være svært nyttig for en del elever. De kan se video om emnet og gjøre mange ulike interaktive oppgaver. Her henvises også til andre ressurser.

Elevene lærer seg snart å navigere i faget, og jeg opplever at de synes det er en nyttig måte å få kunnskap på, til avveksling fra det lærerne formidler.

Ndla har ressurser for fellesfag, programfag yrkesfag og programfag studiespesialisering. De arbeider videre med å innlemme nye fag.

1 kommentar:

  1. Dette er min andre runde på NDLA. Jeg undersøker det dere blogger om. Du kan med fordel lenke til nettsider og ressurser som du anbefaler.

    SvarSlett